Webmaster Blog

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz

google index
google index
google indexlenme

Seo Makaleleri

Sitelerimizin Daha Hızlı İndexlenmesi

Yeni açılan web sayfalarının belkide en büyük sorunlarından biriside indexlenmek.Çoğu web site sahipleri uzun süre indexlenmesi için beklemekte ve indexletmeye uğraşmakta.Peki indexlenmek için neler yapıyorsunuz ? yada doğrumu yapıyorsunuz ?

Web sayfalarının indexlenmesinde tasarım , kodlama ve içerik oldukça önemlidir.Kendi tasarlayıp kodladığımız ve özgün içerik girdiğimiz sitelerimiz daha popüler ve ön saflarda olacaktır.Google farklı olan şeyleri sever.

Öncelikle Google dizinine siteleri nasıl indexler onu inceleyecek olursak :

  • İndexlenmek demek ; arama motorlarının sitenizi kendi veritabanına yani veri kaynağına kaydetmesi demektir.Google arama motorunun 3 adet bilinen “bot” u vardır.  Bot arama motoru yazılımlarının bir parçasıdır. Sitenizin her sayfasına girer, kategorilendirir ve son olarak da veritabanına kaydeder.Google’ın iyi bilinen 3 botu: Adsense Botu, FreshBot ve DeepCrawl. Sitenizin arama motorlarına indexlenmesi demek daha çok ziyaretçi ve kitleye ulaşmak demektir.Ziyaretçi olmadıktan sonra web sayfasının herhangi bir anlamı kalmaz.Ziyaretçi çekmek için arama motorları önemli derecede rol oynar.İnternet kullanıcılarının hemen hemen tamamı arama motorlarını kullanır.

Sitelerimizi daha hızlı nasıl indexletiriz konusuna gelecek olursak :

  1. Site haritası (Sitemap) : Öncelikle sitemize bir site haritası oluşturmalıyız.Bu sayede arama motorlarının bağlatılarımıza ve içeriklerimize daha kolay ulaşmasını sağlamış yani yol göstermiş olacağız.Site haritası oluşturmak için Sitemap Generator sitemap oluşturma aracını kullanabilirsiniz.Bu servis kısıtlıdır.Sitemap içerisinde kısıtlı sayıda link oluşturur.Başlangıç olarak ideal bir sistem.Şayet az içerikli site kullanıyorsanız işinizi görebilir.Ama WordPress tarzı sürekli içerik girilen blog sistemi kullanıyorsanız daha iyi bir araç olan ve wordpress eklentisi olan Google Sitemap Generator eklentisini kullanabilirsiniz.
  2. Robots.txt: Site haritamızı hazırladık.Şimdi ise robots.txt dosyasını kullanarak arama motoru botlarına yol verelim.Öncelikle tüm dizinlerinizin indexlenmesini istiyorsanız benimde kullandığım ve ŞU adreste bulunan dosyayı indirip kullanabilirsiniz.Şayet indexlenmesini istemediğiniz dizinler var ise Disallow:/dizin/ satırını ekleyerek engelleyebilirsiniz.İşlemlerinizi tamamladıktan sonra robots.txt dosyanızı sitenizin ana dizinine gönderin.Botlar geldiğinde kolayca ulaşıp tarayabilsin.
  3. Meta tagları: Seo konusunun temel taşlarından olan meta taglarından bağzılarını kullanarakda sitemizin daha hızlı indexlenmesini sağlayabiliriz.Bunun için ise <head></head> taglarımızın arasına <meta name=”robots” content=”index, follow”> kodunu ekleyerek tüm içeriği indexlemesini belirtebiliriz.
  4. Google webmaster araçları : Tüm gereksinimlerimizi tamamladık.Şimdi sıra sitemizi google’a bildirmekte.Öncelikle Google Webmaster Araçları‘na girelim.Daha sonra ise gmail hesabımız ile giriş yapalım ve site ekleyin butonuna basarak sitemizi ekleyelim.Daha sonra verilen yönergelere göre sitemizi doğrulayarak asıl sahibi olduğumuzu belirtelim.Daha sonra ise Kontrol Paneli–>Site Yapılandırması –>Site Haritaları bağlantısını izleyerek sitemap ekleme kısmına gelelim.Bir site haritası gönderin butonuna basarak ilk adımda oluşturduğumuz site haritamızı ekleyelim.Webmaster araçlarından site haritası ekleme işlemi bu kadar.Bu sayede Google arama motoruna sitemizi eklemiş ve site haritamızı göndermiş olduk.Tabi bu işlemi diğer arama motorlarında yapmamızın artı faydaları olacaktır.Ben en çok Google arama motoru kullanıldığı için buna örnek verdim.İsterseniz diğer arama motorlarında da aynı işlemi uygulayabilirsiniz.Bir sonraki adıma geçelim.
  5. ADD URL (site ekleme): Site ekleme çıkarma işlemlerimizin sonuncusu olarak ŞU adrese girip sayfamızı google’a paylaşalım 🙂

Sitemizi düzgün ve hızlı yoldan indexletmek için yapmamız gereken işlemleri sıraladık.Son olarak sosyal imleme sitelerine ping göndereceğiz ve işlemlerimizi tamamlayacağız.Ping göndermek için aşağıdaki otomatik pingleme adreslerini kullanabilirsiniz.Şahsen bende kullanmaktayım.Ama otopingleme sitelerinde yer almayan sistemlere ping atmak istiyorsanızda tek tek pingleyebilirsiniz.Öğreneğin technorati ping : Webmaster Blog – Gelengeliyo.Com şeklinde sistemlere tek tek ping atabilirsiniz.Ama ben şiddetle otomatik pingleme sistemlerini tavsiye ederim.Kendi kullandığım ve önerdiğim adresler şunlar :

şayet bildiğiniz ve kullandığınız farklı sistem varsa konu altında belirtebilirsiniz.

Sitemizi indexletmek için gereken tüm aşamaları gerçekleştirdik.Bu işlemlerden sonra özgün içerik girerek indexlenmemizi dahada kolaylaştırabiliriz.Tüm adımları uygulayın ve bekleyin kesinlikle indexlenecektir 😉 Kolay gelsin…

17 Yorumları Görüntüle

17 Comments

  1. ismail

    27 Eylül 2009 at 00:08

    hızlı index in en büyük faktörlerinden biriside yüksek uptime ve domain yaşı

  2. mehmet ali

    22 Ekim 2009 at 14:35

    çok teşşekkürler kardeşim çok işime yaradı

  3. Kurtuluş

    30 Ekim 2009 at 13:40

    Bilgileri çok güzel derlemişsiniz, elinize emeğinize sağlık.

    Ancak ben iki aydır her yolu denememe rağmen sitenin linklerinii indexletmeyi beceremedim. xml olarak koydum, asp ile kod yazdım her şeyi denedim ama bir noktada hep url zaman aşımı hatası veriyor. 350 bin küsür link var 10 ar binli parçalara böldüm ama henüz ündexlenen (3 ayda) sadece 1500 link..

  4. Ergün

    05 Kasım 2009 at 18:42

    Cabuk indexlenme sorununu cekiyordum. Iyi oldu bu makaleyi bulmam. Cok tesekkürler. 🙂

  5. GocmenSpace

    29 Aralık 2009 at 11:24

    Cok cok sagol kardesim ellerine saglik 🙂

  6. Dizi izle

    11 Ocak 2010 at 14:51

    Çok teşekkür ederim.

  7. yeşilçam filmleri

    29 Ocak 2010 at 14:54

    cok guzel harıka sıteler

  8. esendiziler

    01 Şubat 2010 at 17:38

    çok sagol yararli bilgiler…

  9. dizi download

    22 Ekim 2010 at 13:37

    çok yararlı bilgi hocam sağolan rep bile vermek isterdim

  10. hd film izle

    29 Ekim 2010 at 16:29

    Cok ama cok tesekkurler,

  11. film izleme siteleri

    30 Ekim 2010 at 10:39

    Cok ama cok tesekkurler,

  12. bedeva izle

    30 Ekim 2010 at 11:48

    admincim sagol opucukler

  13. Damon Ferrucci

    23 Aralık 2010 at 20:31

    very nice post. Thanks for posting

  14. appliance repair

    03 Kasım 2011 at 17:20

    Bu konuyu görüşmek içinçaba geliştirmek için çok teşekkürler, ben bu konuda ve bu konuda daha büyük bir eğitim gibi güçlü hissediyorum. Mümkünse , uzmanlık kazanmak gibi büyük bir anlaşma çok daha fazla bilgi sahip web sayfanıza güncelleme sakıncası var ? Bu benim için çok faydalıdır .

  15. sinan

    12 Mart 2012 at 04:05

    gerçekten işe yarıyor mu peki.
    hangi bloglar daha hızlı indexleniyor peki.
    Mesela tumblr da ki blogun uzun suredir linkleri indexlenmedi.

  16. admin

    13 Mart 2012 at 21:21

    doğru bir şekilde yapıldıktan sonra, ince ayrıntılara dikkat edildikten sonra elbette işe yarar.. Hangi bloglar daha hızlı indexlenir sorusunada şöyle cevap verebilirim. Şu dönemde wordpress’in üstüne blog sistemi tanımam. Çünkü wordpress esnek kolay ve pratik bir sistem. Aynı şekilde alt yapısı uygun olduğu için google çalışmalarında da oldukça etki gösteren bir sistem. Yani bir blog için en iyi tercih wordpress’dir. Eklenti fazlalığı, kolaylığı ve bir çok avantajı mevcut. Haliyle ufak tefek ayarlamalarda, oldukça güzel geri dönüş almak mümkün. Tabi özgün bir blogla..

  17. Aşk Testi

    02 Aralık 2014 at 10:25

    bende bu sorunu yaşayanlardan biri olarak makaleniz için teşekkür ederim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

İlginizi Çekebilir

Genel

Vahşi ama güzeller. Ürpertici değil mi ? Vahşilerden sadece bazıları…

Google'dan Haberler

Google Mobil Uyumluluk ile Sitenizin mobil uyumluluk düzeyini test edin. Google yenilikleriyle her zaman ön planda olmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra webmasterların işini...

WordPress

WordPress Temaları arasında dikkat çeken bir tema Scheme Lite temasını incelemek istedik. Scheme Lite, wordpress blog temaları arasında oldukça sade ve şık tasarımı ile...

Google'dan Haberler

Google çığır açmaya devam ediyor..   ABD’li internet devi Google bünyesindeki sosyal paylaşım ağı Google+ sitesindeki Project Glass (Cam Projesi) sayfasına dün yerleştirilen bir video...